Târgu Mureș : 0758 835 780 | Târnăveni : 0770 778 590 | Reghin : 0770 883 042

Rame, lentile și montaj

Rame, lentile și montaj

 Rame, lentile și montaj

 

      Bună dragii mei.

      Nu intenționam să scriu un articol despre acest subiect, dar după anumite situații care au intervenit, m-am decis să abordez această temă și să clarific anumite aspecte.

      În mod normal, alegerea unui ochelar implică mai multe stadii.

      Cu ajutorul consultanților noștri acreditați, veți alege în primă fază, cea mai potrivită ramă pentru dumneavoastră. Aceasta se alege în funcție de forma feței, punte nazală și distanță pupilară, însă și în funcție de dioptriile dumneavoastră, luând în considerare posibilitatea subțierii lentilelor sau potrivirea lor in anumite tipuri de ramă. Există anumite principii care în alegerea ochelariilor devin foarte importante, pentru o potrivire perfectă.

      După găsirea ramei potrivite, se trece la alegerea lentilelor.

      Experții noștri vă vor consilia în alegerea lentilei potrivite pentru dumneavoastră. Se va ține cont de dioptriile prescrise, de tratamentele care se pot aplica pe suprafața lentilei precum și de rama aleasă.Nu voi intra în detaliile tratamentelor posibil de aplicat în acest articol.

      După ce și această etapă a fost realizată urmează marcajele și montajul.

      Este foarte important să se respecte distanța interpupilară, axele cilindrului și montarea centrului focal la nivelul centrului pupilei (în cazul ochelarilor de distanță).

      Axele cilindrului sunt calculate cu ajutorul aparatelor profesionale în timpul consultației, și sunt luate in calcul, în momentul montajul, figurând pe rețetă.

În cazul lentilelor progresive, marcajul este partea cea mai importantă.

      După alegerea ramei, clientul este rugat să își așeze rama pe față și să păstreze o poziție cât mai naturală, pentru a facilita punctajele necesare. Se punctează pe lentilă centrul pupilei și anume punctul prin care pacientul privește la distanță.

      Este foarte important să cunoașteți faptul că lentilele progresive sunt cele mai bune și inovative lentile de pe piață în momentul de față, pentru presbiopi (persoane peste 40 de ani) permițând pacientului vederea la distanță, intermediar și aproape, cu o singură pereche de ochelari.

      În structura lentilelor progresive se găsesc cele 3 dioptrii prescrise de medic (distanță-intermediar-aproape), nedelimitate prin marcaj vizibil. Toate lentilele progresive prezintă aberații în zonele periferice. În funcție de performanța lor există mai multe tipuri de lentile. Cu cât lentila este mai performantă, cu atât aberațiile din zonele periferice sunt mai mici.

      Există pacienți care se acomodează pe loc, însă pentru unii, acomodarea poate dura până la 5 săptămâni, în funcție de fiecare persoană în parte.

      Dacă totuși, după 30 de zile în care ați purtat frecvent ochelarii progresivi, nu reușiți să vă adaptați (cazuri extrem de rare), cabinetul Vizual Med în colaborare cu furnizorii de lentile, vă oferă GRATUIT 2 seturi de lentile, atât pentru aproape cât și pentru distanță,pe baza rețetei de la medic.

În altă ordine de idei, în cabinetele noastre, consultația se încheie în momentul în care marcajele sunt realizate și verificate de experții noștri opticieni. Marcajele sunt extrem de importante!

      Așadar, vă reamintesc să alegeți cabinete medicale performante, cu personal instruit profesional corespunzător, vă recoamand să realizați consultația oftalmologică, comanda ramelor și montajul în același cabinet pentru a putea rezolva mai ușor anumite probleme legate de neadaptare, marcaj sau montaj.

      Dacă un pacient apelează la noi pentru achiziționarea ramelor și montaj, însă cu prescripție de dioptrii din alt cabinet, firma Vizual Med își asumă responsabilitatea doar pentru ramă, montaj și lentile, nu și pentru diagnostic, respectiv dioptriile prescrise.

      Firma Vizual Med își asumă responsabilitatea pentru consultațiile,serviciile și produsele realizate în cabinetele proprii.
      Cu recunoștință și mulțumire,

      Dacia Hîncu

      

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *