Târgu Mureș : 0758 835 780 | Târnăveni : 0770 778 590 | Reghin : 0770 883 042

Iridologie (în curând)

Ochii sunt oglinda sufletului!

Iridologia este știința diagnosticării unor afecțiuni, predispoziții, modificări de funcții și structură ale unor organe sau țesuturi, pe baza studiului atent al culorii, semnelor topostabile și topolabile, structurilor și modificărilor irisului uman.
Iridologia este o metodă de observare care constă în examinarea irisului pacientului și în notarea semnelor pentru a se ajunge la un diagnostic medical imediat, fiind totodată o metodă indispensabilă pentru cei care incearcă să întocmească o anamneză corectă și să trateze organismul bolnav.

Irisul poate fi considerat proiecția externă a creierului, astfel că, irisul devine un ecran al sistemului nervos, dându-ne informații concrete despre starea functională a întregului organism. Diagnosticarea după iris permite confirmarea rapidă a stării de sănătate a pacientului și alegerea corectă a terapiei potrivite.
Iridologia este știința care analizează toate modificările care apar în iris, modificări care sunt generate de afecțiuni ale corpului uman în ansamblu. Irisul reprezintă o proiecție holografică a întregului organism și fiecare organ are pe harta irisului o anumită localizare.
Deși, la prima vedere iridologia pare o stiință nouă, realitatea este cu totul alta, iridologia fiind o metodă de diagnosticare veche, înca de pe vremea lui Tutankamon. Primele mărturii provin de la medicul său, El Ask, acesta dându-ne informații valoroase, ca medic și iridodiagnostician, pe două papirusuri de 50 de metri fiecare, care se află în deplină siguranță în arhivele Vaticanului.
În apariția și dezvoltarea iridologiei se disting două etape:
– iridologia antică;
– iridologia modernă.