Importanța ochelarilor de soare și de ce să ii porți chiar și atunci când este înnorat

Am întâlnit multe cazuri, în care oamenii nu poartă ochelari de soare pe motiv că afară e înnorat. O greșeală foarte mare!

Razele ultraviolete (UV) sunt la fel de periculoase pe tot timpul anului, inclusiv în zilele înnorate.

Vitamina D este asimilată în organismul nostru datorită soarelui. Atunci când afară este însorit, ne simțim plini de viață și energici. Însă atunci când razele solare ating nivelul maxim de radiații , ne pot afecta grav pielea, buzele, părul și inclusiv ochii.

Fiecare dintre aceste părți are nevoie de protecție. Pentru păr există balsamuri speciale și pălării, pentru piele și buze- creme și blasamuri cu protecție solară, iar pentru ochi, sunt absolut necesari ochelarii de soare.

Mulți dintre noi folosim ochelarii de soare doar pentru a nu fi deranjați de razele solare care ne intră în ochi, uitând uneori de faptul că lentilele ochelarilor nu trebuie sa ne ajute să ne uităm direct spre razele sale , ci să ne ofere protecția necesară.

Pe timpul iernii, acestea devin cu atât mai primejdioase pentru sănătatea ochilor noștri. Acest lucru se întâmplă deoarece zăpada reflectă razele solare, iar ochii sunt expuși unei doze secundare de UV. Expunerea prelungită la cantități mari de ultraviolete poate cauza numeroase afecțiuni ale ochilor, de la cataractă la degenerescență maculară, care afectează vederea centrală. Din acest motiv, trebuie să ne protejăm ochii cu ajutorul ochelarilor de protecție, în special atunci când mergem la schi sau în zone cu multă zăpadă.

Când alegem ochelarii de soare trebuie să ținem cont în primul rând de calitate. Trebuie să fie cu absorbție UV 100%, sau mai bine, polarizați , cu protecție UV 400 (blochează amândouă tipurile de radiații solare UVA și UVB) garantată de producător. Rama este indicat să fie ușoară, pentru a fi cât mai comodă. Un criteriu de care multă lume nu ține cont este așezarea corectă pe nas a ochelarilor. Dacă ramele nu se așează corespunzător, îți pot provoca dureri de cap, urme și iritații.

Este foarte important să știți  că ochelarii de soare cu lentile mai închise la culoare, nu oferă protecție mai mare decât cei cu lentile mai deschise. Protecția UV este oferită de tratamentele și filtrele aplicate pe lentile, nu de culoarea acestora.

Cataracta este cea mai întâlnită afecțiune, dintre cele cauzate de radiațiile ultraviolete. De aceea, atunci când trebuie să ieși din casă în intervalul orelor de vârf, în care radiațiile solare sunt extrem de puternice și nocive, nu uita să îți iei ochelarii de soare!

Pentru cei care poartă ochelari de vedere permanent, există varianta ochelarilor de soare cu dioptrii, foarte solicitată în ziua de azi.

Să nu uităm că ochelarii de soare sunt incluși de designeri în toate colecțiile lor, de la cele smart-casual, office, la cele elegante și extravagante și sunt un accesoriu ,,must-have,, pentru ținuta ta.

În final, îți recomand să nu cumperi ochelari de soare decât de la magazinele de profil, sub îndrumarea unui specialist.

Pe piața din România, precum și afară, găsești ochelari de soare cam peste tot, diferența dintre ei făcând-o calitatea si tratamentele aplicate pe lentile. Mulți dintre ochelarii comercializați de magazinele care nu sunt de profil, nu au decât lentile închise la culoare, fără tratamente sau filtre UV, lentile care îți vor face mai mult rău decât bine.

      amele de ochelari trebuie să fie inscriptionate pe partea interioară a brațelor.

Într-un magazin de profil, cum este VIZUAL MED, vei găsi ochelari de soare pentru fiecare buget si ținută în parte, iar în plus vei beneficia de asistență specializată gratuită în alegerea ramelor, pentru a se potrivi cât mai bine cu forma feței si personalitatea ta.

Te aștept în cabientul nostru, pentru a discuta și a te consilia în vederea alegerii ochelarilor  perfecți nevoilor tale!

Cu recunoștință și mulțumire,
Dacia Hîncu