Târgu Mureș : 0758 835 780 | Târnăveni : 0770 778 590 | Reghin : 0770 883 042

De ce sunt trup și suflet în meseria mea? Cum am ajuns medic specialist dermatovenerolog.

De ce sunt trup și suflet în meseria mea? Cum am ajuns medic specialist dermatovenerolog.

De ce sunt trup și suflet în meseria mea?

Cum am ajuns medic specialist dermatovenerolog.

 

           Pentru că rezonez perfect cu obiectivul echipei VIZUAL MED, am ales să mă alătur lor și să susțin prevenția!

           Cine mă susține?

           Am reușit să fac un pas în față în cariera mea, în momentul în care am cunoscut sufletul, medicul și fondatorul acestui lanț de cabinete care pe lângă faptul că previne afecțiunile din sfera dânsei de activitate, le tratează și le ține sub control, alocă timp din momentele sale de liniște pentru cei mai puțin favorizați și cu posibilități reduse de informare, pentru a-i educa și a-i ajuta.

           Îmi doresc să împărtășesc cu voi momente din viața mea, momente importante pentru mine, care m-au definit și care m-au format până azi, în special momentul în care am decis să explorez ramura dermatologiei.

           Am visat de când eram mică să devin medic. Nu știam însă cât de largă poate fi meseria de medic și câte zeci de specialități există. În timpul liceului, în momentele în care mă pregăteam pentru admiterea la Facultatea de Medicină, începusem să am o idee despre fiecare specialitate în parte, însă fiind foarte entuziasmată de faptul ca urmează să încep efectiv cursurile facultății, nu reușeam să îmi găsesc o pasiune sau tragere spre o anumită specialitate aparte.

           Pe perioada liceului, am avut un susținător principal în umbră: stimabila doamnă profesoară de biologie, căreia îi mulțumesc pentru răbdare și implicare, însă și respectabila doamnă dirigintă, pe care am îndrăgit-o foarte mult și de la care am învățat că perseverența este cheia succesului.  Am păstrat legătura cu dânsele chiar și după terminarea liceului.

           În primul an de facultate, am aflat cu tristete că soțul dirigintei mele a fost diagnosticat cu melanom, o formă de cancer cu punct de plecare în melanocite, celule care produc pigmentul pielii,  iar la scurt timp a decedat.

           Această întâmplare dureroasă a declanșat în mine automat dorința de a urma dermatologia pentru a reuși să previn această problemă a cancerului de piele, care nu dă simptome decât în stadiu avansat.

           La fel ca și acestă afecțiune sunt multe altele cu care trăim liniștiți fără să știm că în organismul nostru se dau lupte. Mi se confirmă acest lucru chiar și în viața personală.

           De-a lungul anilor petrecuți în facultate, timp în care am studiat extracuricular orice ținea de dermatologie și aveam capacitatea să asimilez, am dezvoltat treptat o pasiune pentru dermatoscopie.

           Realizez acum, cât de important a fost să întâlnesc un medic dedicat care pune prevenția pe primul loc în ceea ce privește actul medical.

           Aș fi preferat să descopăr interesul pentru dermatologie altfel, neimplicând o întâmplare emoțională atât de tristă, însă suntem oameni, avem emoții și trăiri care ne definesc…Iar noi, cei care luptăm atât de mult pentru conștientizarea importanței controalelor periodice, întotdeauna vom oferi în actul nostru medical standard, mai mult, mai bine, mai clar, empatizând cu fiecare dintre voi, pentru că ne dorim să oferim șansa, siguranța și comfortul unei vieți sănătoase.

           Și iată că am vorbit din nou despre prevenție, probabil cel mai important factor declanșator al pasiunii mele pentru dermatologie: dorința de a preveni.

           Alături de Vizual Med sănătatea ta va fi pe primul loc !

 

           Dr. Botoncea Alina

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu se publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *