Târgu Mureș : 0758 835 780 | Târnăveni : 0770 778 590 | Reghin : 0770 883 042

Cum le dăm start-ul în viață?

Cum le dăm start-ul în viață?

Cum le dăm start-ul în viață?

      Puterea cuvintelor în viață e extraordinară , iar impactul cuvântului mulțumesc pornit din suflet este deosebit!

      De aceea mulțumesc cu recunoștință celor din sală care și-au răpit din timpul prețios să fie alături de noi în lansarea, susținerea și promovarea unui proiect pornit probabil de la o emoție căreia i s-a dat contur.

      ”Emoția de a fi om„ care își dorește să trăiască pentru simplul motiv de a trăi pentru a putea gusta din bucuria fiecărei clipe.

      Ca mamă a doi copii și bunică a unei fetițe de 2 ani, ca oftalmolog și antreprenor vă îndemn să fiți alături de copiii voștri permanent, în toate momentele dezvoltării lor.

      Cu toții avem zile încărcate, cu toții suntem prinși în gândurile de la muncă, când ajungem acasă, avem o viață foarte ocupată. Însă acest lucru nu trebuie să se răsfrângă asupra copiiilor noștri.

      Aud tot mai des în ziua de azi: nu avem copii pentru că nu avem timp. Dragostea, împlinirea,   sensibilitatea, armonia, veselia și alte stări nu ar trebui să se regăsească sub denumirea de „timp”. Ar trebui să ocupe un loc mult mai important decât timpul și ar trebui să se așterne peste tot ceea ce facem noi.

      Muncesc pentru că iubesc ceea ce fac,trăiesc pentru că ador viața, mă joc pentru că îmi relaxează psihicul, mănânc sănătos deoarece corpul este motorul meu, investesc în mine pentru a crește, pentru a comunica și a îi înțelege mai bine pe ceilalți, am hobby-uri pentru că timpul petrecut cu mine mă ajută să evoluez.

      Să luați aminte și să învățați de la primele gângureli, primii pași , până la dezvoltarea lor ulterioară și să puneți suflet în tot timpul petrecut cu ei.

      Să îi îndrumați spre dezvoltarea hobby-urilor lor, indiferent de natura acestora.

      Te întrebi de ce copilul tău nu este curios de nimc? Ar fi bine să te întrebi pe tine, dacă nu i-ai suprimat vreodată atenția și curiozitatea spre ceva interesant pentru el.

      Proiectul „Robinson Mureș Academy” este în primul rând, ceea ce aveam nevoie pentru copiii noștri, lângă casa noastră.

      Posibilitățile de descoperire personală și dezvoltare personală ale modulelor sunt nemărginite.

      Mulți părinți se bazează pe principii de educație standard, de exemplu:

  • Copilul meu merge la gradiniță
  • face un sport
  • merge la dansuri
  • merge la școală
  • meditații

      Toate aceste activități necesită timp și bani. Să nu uităm de bani, nu?

      Dar câți dintre noi investim în hobby-urile copiiilor noștri?

      Câți dintre noi îi luăm în serios atunci când vedem (poate nici nu realizăm) că le place să gătească, la vârste fragede?

      Sau că le face plăcere să fie în centrul atenției, în public? Te-ai gândit că asta poate dezvolta un viitor speaker?

      Știți, probabil, că desfășor activități de depistare a ochiului leneș de multă vreme, umblând prin grădinițele și creșele din Târgu Mureș și de la sate.

      Mă hrănesc permanent cu spontaneitatea copiiilor, cu întrebările lor nevinovate, cu veselia lor când fac cunoștință cu aparatul de examinare.

      Consider că, prin ceea ce fac, contribui la o dezvoltare armonioasă a vederii, care este un simț deosebit cu modelare din primele luni de viață, cu un impact major în dezvoltarea abilităților psihomotorii.

      Copiii nu știu să ne spună ca nu văd bine, nu au cu ce compara.

      Acțiunile desfășurate de mulți ani pentru depistarea ochiului leneș, au devenit sursele stării de bucurie, care abia acum au început să dea roade. Mă entuziasmez de fiecare dată când constat că am recuperat vederea unui copil , pentru că aproximativ 85 % din informațiile din mediul înconjurător sunt date de vedere.

      Cu toate acestea, aș vrea să vă aduc aminte că Hellen Keller spunea: „Cele mai bune și frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Ele trebuie simțite în inimă”.

      Mă regăsesc în acest program al Academiei Robinson, în special în modulul „Creștem împreună” care pune accent pe testarea și îmbunătățirea abilităților copiiilor.

      Vă susțin și vin în întâmpinarea voastră, cu gândul curat ca împreună să creăm un mediu de creștere, dezvoltare și start în viață pentru copiii noștri, cel puțin la fel de profund, curios și emoționant cum au fost sufletele noastre când am dezvoltat aceste proiecte!

      Felicitări!

      Cu recunoștință și mulțumire,

      Dacia Hîncu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu se publică. Câmpurile necesare sunt marcate cu *